Топ теми

Българин: Родители хвърляха децата си в морето в Ница, за да ги спасят

„Родители хвърляха децата си през парапета към морето и скалите, за да не бъдат прегазени от камиона“, описа капитан Иван Георгиев, който от 15 г. живее във френския курортен град и разказа за преживяния ужас, пише вестник „Монитор“.

За драматичните опити за спасяване научил от свой приятел, също свидетел на кървавото нападение на крайбрежния булевард „Променадата“ в Ница. Иван Георгиев, френската му съпруга, детето им, нейният брат и семейството му – жена и две деца, излезли на разходка към 20 ч. вечерта на националния празник на Франция 14 юли. Оставили колите си в подземен гараж до „Променадата“, отишли да вечерят, после завели децата на близкото виенско колело.

„Малко след 22 ч. тръгнахме да вземем колите от гаража. Зарята беше свършила. Както вървяхме пеша, изведнъж чухме писъци и се обърнахме. Булевардът е изключително права улица и затова много ясно видяхме как на 400 метра срещу нас се движи камион
на зиг-заг, и мачка хората. Цареше луда паника, беше кошмар. Тълпи от хора тичаха, много от тях не знаеха от какво бягат, не знаеха и накъде да бягат“, разказа Георгиев.

 

Не малка част от жертвите и пострадалите при трагедията в Ница са деца. Той и спътниците му грабнали децата и веднага свили в първата пресечка на „Променадата“. „Тогава се чуха изстрели. Бяха полицейски изстрели, не от камиона. Писъците наоколо бяха зверски. Стояхме на ъгъла известно време, после се добрахме до подземния гараж, влязохме в колата и останахме там“, каза с вълнение мъжът. Тъй като изходът на гаража бил към крайбрежната улица, не е имало начин автомобилът да не мине през нея. „Там беше пълно с полицаи, които насочваха откъде да се движим. Излязох през първата възможна перпендикулярна улица и оттам пътувах час и половина до дома ни заради трафика. Прибрахме се вкъщи след полунощ“, допълни Георгиев.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *