За плънката:
1 глава кромид
1 домат
млян черен пипер на вкус
1 щипка кимион
сол на вкус
250 г кайма
250 г гъби
1 пакетче масло
150 г кашкавал
За заливката:
4 яйца
250 мл газирана вода
Кромидът се нарязва на ситно, доматът се настъргва и заедно с подправките се смесват с каймата и се запържват на умерен огън. Гъбите се задушават в малко от маслото и се прибавят към каймата. Когато плънката е готова, тавата се намазва с мазнина и се нареждат 1/3 от корите. Слага се половината от плънката и се разстила равномерно. Кашкавалът се настъргва и половината от него се поръсва върху плънката. Покрива се с втората 1/3 от корите и се разстилат останалата част от плънката и кашкавалът. Покрива се с последната трета от корите. Яйцата се разбиват с газираната вода. Върху баницата се нарязва на парченца останалото масло, залива се с яйцата и газираната вода и се пече в силно загрята фурна.