Сестрата на нападателя от Ница: Той имаше психически проблеми

Преди да замине за Франция през 2005 г. тунизиецът Мохамед Лауайеж-Булел, който отне живота на 84 души при атентата с камион в Ница, години наред посещавал психолози, каза сестра му пред Ройтерс.

„Брат ми имаше психологически проблеми и ние дадохме на полицията документи, които показват, че в течение на няколко години той е посещавал психолози“, каза Ребаб Булел.

Бащата на Булел разказа пред френска телевизия, че семейството е потърсило специализирана помощ, след като сина му изживял психически срив. 

„Синът ми имаше психологически проблеми, които причиниха нервен срив. Той стана гневен, крещеше, чупеше всичко наоколо. Трябваше да го заведем на лекар“, каза бащата пред телевизии ТФ1 и „Франс 2“.

Мохамед Лауайеж-Булел, който беше застрелян от полицията, бил от град Мсакен, на около 120 км южно от столицата Тунис. За последен път той посетил родния си град преди четири години.

Негови роднини и съседи казаха, че са шокирани от атентата в Ница и описаха Булел като спортуващ млад човек, който не се интересувал от религията, от обикновено семейство.

Ребаб Булел сподели, че брат й нямал навика да се обажда често на семейството. „В последните месеци обаче той ни звънеше всеки ден и ни изпращаше пари. Обаждаше се по няколко пъти на ден“, каза тя.

Негов племенник – Ибрахим – каза, че Мохамед никога не е имал проблеми с парите и тази седмица казал на роднините си, че планира пътуване до Тунис за семеен празник.

Според Ребаб и Ибрахим не е имало признаци на необичайно държание или ислямистка радикализация, когато им се обаждал.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *