Камера в ръчен часовник закова Ембака в съда

Камера, скрита в ръчен часовник, е записала как Емил Първанов-Ембака заплашва с убийство братовчеда на съпругата си, се разбра в Софийския районен съд, съобщава „24часа“.

Първанов е обвинен и за убийството на легионера Николай Чивиев през юни м.г. Във вторник той бе пуснат с подписка от Софийския апелативен съд, след като изтече максималният срок, в който можеше да бъде задържан. Няколко часа по-късно обаче прокуратурата му наложи нови 72 ч арест за закана за убийство на съсед заради имотен спор. 

Според Първанов комшията му Антонен Парашкевов навлязъл с 1,80 м ограда (общо 20 кв. м) в двора му. “Имахме договорка да монтирам обща врата и той да ми я плати. Аз не му бях дал дистанционно и той счупил апаратите”, каза в съда Ембака и обясни, че е възможно в нервно състояние да го е заплашил.

След няколко закани с Ембака се свързала адвокатката на Парашкевов. Поканила го на среща в бензиностанция на 12 февруари 2014 г. Първанов отишъл, а съседът му носел камера, скрита в ръчен часовник.

“Който влезе през тупика, ти, майка ти или някой от твоето семейство, ще ви смачкам. Всеки божи ден, където ви видя, ще ви затрия. Аз имам мои закони, и да влезна в затвора, после, като излезна, си заминавате всички. Ще ви избия”, плашел Ембака. Макар и с лошо качество, репликите били записани от скритото устройство и потвърдени от свидетели.

Ембака на няколко пъти се оплака пред съда от незаконен арест. Адвокатите му Марин Марковски и Тервел Раев пледираха, че клиентът им е задържан в нарушение на закона, без да му е предявено обвинение.

Съдия Елена Розалинова отхвърли тезата им. Посочи, че макар да няма опасност Първанов да се укрие, има риск той да извърши друго престъпление, и го остави в ареста.

Решението може да се обжалва.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *