ПОЛИЦЕЙСКА ГОНКА В ЮГОЗАПАДА! Джигит блъсна ченге и избяга с мръсна газ, заловиха го край Богослов

37-годишен македонски гражданин се опита да прегази пътен полицай в центъра на Кюстендил, след като униформеният го спрял за проверка. Случката станала през почивните дни, когато патрул на КАТ-Пътна полиция проверявал автомобилите по бул. „Цар Освободител”. Димитър Кортушев управлявал личния си автомобил „Рено”, когато бил даден знак за проверка. Първоначално спрял на стоп палката, но докато пътният полицай се приближавал към него, с мръсна газ се опитал да се измъкне и блъснал другия катаджия.

„Колегата няма сериозни травми, прегледан е от лекарски екип, който не е установил счупвания, има лека телесна повреда, хематоми и натъртвания”, каза директорът на ОДМВР – Кюстендил старши комисар Елиан Стамболийски, който е в отпуск, но отблизо следи развитието на случая.

От полицията и прокуратурата до момента така и не са установили защо чуждият гражданин се е опитвал да избяга от проверката.

Веднага след като дал мръсна газ, македонецът се опитал да избяга от преследващите го патрули, като се насочил към пътя за село Богослов, в посока Осоговската планина. Преследването продължило около час, докато го задържат, той опитвал дори да се скрие в гората.

Районна прокуратура – Кюстендил вече е започнала разследване на инцидента. Дежурният прокурор по случая Бойко Игов е разпоредил 72-часово задържане и е издал разпореждане, с което забранява на Д. Кортушев да напуска страната, каза говорителят на Районна прокуратура Галина Димитрова.

Македонецът е привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда на полицая при изпълнение на служебните му задължения, за което законодателят е предвидил до три години лишаване от свобода.

От държавното обвинение са внесли в Районен съд – Кюстендил искане за постановяване на мярка за неотклонение на Д. Кортушев. „Колегата е поискал съдът да наложи мярка „парична гаранция”, каза прокурор Димитрова, като допълни, че съдът ще реши в какъв размер да бъде паричната гаранция.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *