Съученици от първия випуск на СОУИЧЕ се събраха заради класната си, емигрант в Канада, умилиха я с признание за любим учител

Съученици от руската паралелка на първия випуск на Средното общообразователно училище с изучаване на чужди езици в Благоевград се събраха на импровизирана среща на класа заради класната си Севда Бойчева. Момичетата и момчетата, седели на чиновете в една класна стая преди 24 години, разбрали, че преподавателката им по български език и литература и класна се прибрала за лятна ваканция от Канада, където вече 15-ина години живее със семейството си. Скоростно организирали дружеско парти в нейна чест, с което успели наистина да я трогнат.

Заради кратките срокове и ограниченото време мнозина от класа не сколасали да дойдат на сбирката заради планирани отпуски и отсъствие от града, но пък болшинството станали съпричастни чрез социалните мрежи.

Втората изненада за любимата учителка бе красив букет, с който някогашните й ученици я посрещнаха и й благодариха за безценните уроци, които им дала – да имат лична позиция и да я защитават.

Срещата на класа си не пропуснаха Ирина Реджова, учител по български език и литература в НХГ, Мария Багашева, гл. асистент, доктор по английски език в ЮЗУ „Н. Рилски“, прокурор Весела Стоилова, преподавателката по английски Миглена Калпачка, адвокат Валя Бащавелова, Крум Иванов, който работи към Агенцията за бежанците, Румяна Христова, която работи в кариерния център на Американския университет, и др. На милата среща съучениците се върнаха в спомените си за ученическите години, когато започнали като гимназисти в езикова паралелка в Политехническата гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ /бивша Солунска/, а завършили като зрелостници на СОУИЧЕ след отделянето на новото школо и създаването на НХГ, когато били десетокласници.

Приятелите не пропуснаха да декларират на класната си, че за всички е останала любимият учител заради слънчевия си дух и стремежа си да ги научи да мислят, а не да зубрят чужди мисли. Преди раздяла се договорили догодина да се събере целият клас на юбилея – 25 години от завършването, а класната им С. Бойчева обещала да не пропусне събитието.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *