ИЗВЪНРЕДНО! Турски дезертьори имали план да кацнат в България или Румъния

В началото мислехме да тръгнем за България или Румъния, но горивото нямаше да стигне и имаше опасност да ни екстрадират веднага в Турция, тъй като правителствата на тези страни имат отлични отношения с държавата на Ердоган. Най-близкото летище бе Александруполис затова решихме да се приземим там, и да потърсим убежище. Тава казват в показанията си осемте турски бунтовници, кацнали в Гърция и поискали политическа закрили. 

Според твърденията им, решението да предприемат „голямото пътуване“ е дошло внезапно, след като турски полицаи започнали да ги обстрелват. 

Били са два хеликоптера, които в следствие на стрелбата са се разделили. Кацнали са на поляна, където са огледали обстойно картите и горивото, с което разполагат. В електронната памет на устройствата им, която се разследва от гърците, са открити повиквания от близките им, на които не са отговорили, но и позвънявания от същите към един конкретен номер. За него те са обяснили, че принадлежи на командира на отряда, в ранг полковник. 

Фактът, че той не е отговорил, ги навело на мисълта, че ситуацията е критична и че животът им е в опасност, ако останат в Турция, пише пик.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *