Домакинка на детската градина на съд за финансова злоупотреба за 50 000 лв.

Районна прокуратура – Дупница е повдигнала обвинение срещу бившата домакинка на детската градина в с. Бистрица Даниела Манева за финансова злоупотреба за 50 000 лв. В хода на разследването е установено, че тя е злоупотребила с парите на родители, които са внасяли месечни такси в продължение на 5 г.

Скандалът се разрази през март. Тогава директорката на детската градина беше подала сигнал в общината за злоупотребите на домакинката. Събраните такси са вписвани в специална книга в детската градина, но не са внасяни по сметка на общината. Кметът на Дупница Методи Чимев тогава разпореди пълна финансова проверка на всички детски гаридини. С негова заповед счетоводните дейности на забавачките се прехвърлиха от Общинската счетоводна къща към общината. За целта Чимев назначи две счетоводителки, които да обслужват финансите на детските заведения.

В хода на проверката се установи, че директорката на детска ясла „Пролет“ е надвишила бюджетния лимит с 60 000 лв., за което даде писмени обяснения пред кмета заедно с домакинката. За да избегнат наказание, те излязоха в отпуск по болест. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *