69 свободни места за кандидат-гимназистите в Пиринско след трето класиране

69 свободни места за кандидат-гимназистите в Пиринско останаха след трето класиране. При прием от 1118 бъдещи осмокласници 1049 са се записалите след 1-во и 2 -ро класиране. На 100% са запълнени 6-те паралелки на ЕГ „Акад. Л. Стоянов“, ПМГ „Акад С. П. Корольов“, 4-те на ПГИ „Иван Илиев“, 2-те на ПМГ „Яне Сандански“. Само едно свободно място до максимума от 26 ученици има в една от трите хуманитарни паралелки на НХГ „Св.св. Кирил и Методий“, 3 непопълнени бройки са останали  в паралелката с профил чуждоезиков на СОУИЧЕ, 8 в специалност „Компютърна техника и технологии” на Благоевградската професионална гимназия, три свободни места има и в двете паралелки – по „Строителство и архитектура” и „Архитектурна реставрация” на ПГСАГ.

От училищата извън Благоевград 10 свободни места има в паралелката по компютърна техники и технологии на ПГЕЕ – Банско, 8 в специалност „Организация на хотелиерството” в ПГТХТ – Разлог, 6 в профил технологичен на гимназия „Яне Сандански“, 6 в „Агроекология” на ЗПГ – Сандански, 6 в паралелката с профил природоматематически на гимназия „П. К. Яворов” в Петрич и др.

Приемането на ученици на свободните места се организира от директора на съответното училище по реда и условията, определени със заповед от него. При повече от един кандидат за дадено място се прилага същият принцип на класиране по наредба 11, напомниха от Регионалния инспекторат по образованието.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *