Нова кадрова рулетка на магистрати в Югозапада! Вижте кандидати за ВАС

Нова кадрова рулетка на магистрати започва в Югозапада. 46 съдии ще се борят за 8 свободни длъжности във Върховен административен съд. Конкурсът за преместване ще се проведе чрез събеседване по практически въпроси, свързани с прилагането на законите, касаещи дейността на органа в съдебната власт. Кандидатите ще бъдат изпитвани от петчленна комисия от съдии, избрани чрез жребий.

За по-високите позиции ще се борят председателите на административните съдилища в Благоевград и Кюстендил – Мария Тодорова и Галина Станчева, благоевградският окръжен съдия Росен Василев, който е командирован във ВАС от 2015 г., пернишките административни съдии Стефан Станчев и Емилия Иванова, и шефът на Районен съд – Радомир Калин Баталски. Останалите кандидати са основно административни съдии от цялата страна, но има и един прокурор от СГП.

34 нови места са обявени в окръжните прокуратури, две от които са за благоевградската. 94 са свободните позиции в районните прокуратури на страната, от които по 2 за благоевградската и пернишката, и по 1 място за прокуратурите в Разлог, Гоце Делчев и Дупница. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *