Топ теми

Таксиджиите на Очите останаха без разрешителни! Заплашват дъщеря му Станислава

Поголовно изземване на разрешителни за таксиметрова дейност в Слънчев бряг е започнало в началото на седмицата след проверката на една от компаниите, свързвана с наркобоса Димитър Желязков – Митьо Очите. пише флагман.

„Истината е, че Митьо разпределяше кой ще вземе разрешително. За да вземеш лиценз, трябва да платиш 5 000 лв. на кола. Това са черни пари. Те не влизат в касата на Общината”, разказа таксиджия пожелал анонимност.

Припомняме, че в понеделник имаше струпване на колите на компанията „Такси 1”, ръководена от дъщерята на Очите – Станислава и неговия зет Велислав Попов. След това се оказа, че имало претърсвания в домовете на някои шофьори, а Станислава и Велислав Попов са задържани. Още тогава главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов съобщи, че са открити нарушения.

След освобождаването на двамата във вторник преди обед е започнала ескалация на напрежение във фирмата и нейните клонинги заради отнети разрешителни на част от персонала. Таксиметрови шофьори са заплашили Станислава, че „ще има сериозни проблеми”, ако не върне лицензите или таксата от 5 бона. Бакшишите събрали смелост да се опълчат на фамилията заради тежкото състояние, в което се намира простреляният наркобос. Те даже предупредили, че ако не си получат обратно броените на ръка пари, ще станат свидетели за други криминални случаи.

Според източници на Флагман.БГ на територията на Община Несебър има 700 таксита. Местни хора определят борбата за бизнес с жълти коли в курорта като много ожесточена. Квотата за фирмите на Очите била 10%, приблизително 60 коли. Но останалите от конкуренцията трябвало задължително да се „отчетат“ с подобаваща лепта пред подземния бос, за да даде той благословия да карат безпроблемно в неговия район – Слънчев бряг, Несебър, Свети Влас, Поморие. Желязков дори разпределял кой на коя стоянка да паркира. Именно това беше и причината за войната с Божидар Кузманов – Кравата, който искаше да прибира без посредник „таксата” от стоянката пред собствената му дискотека – „Оксижен”, намираща се на ключово място в центъра на Слънчев бряг.

Гангстерската война във “4you” изостри вниманието на институциите към таксиметровите компании в района.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *