Oсъдиха условно автомонтьор от с. Поленица за марихуана, земеделци в петрички села сеят канабис вместо домати

26-годишният Борислав Борисов от санданското село Поленица бе осъден на 2 години и половина условно и глоба от 2000 лв. за държане на марихуана с цел разпространение. Дрогата бе открита в лекия автомобил БМВ на автомонтьора след полицейска гонка на 14-и март. Той бе заловен при полицейска засада в района на местността Скалата край Сандански. Пътните полицаи получили сигнал, че шофьорът на лек автомобил БМВ превозва наркотик, и зачакали на пусия. Когато забелязали колата да идва от Петрич, катаджиите подали сигнал със стоп-палка на водача да спре, но той започнал да прави маневра назад, за да обръща.

Започнала луда гонка, при която беглецът спрял внезапно беемвето, изскочил навън и хукнал през полето. След това се насочил отново към колата си, но полицаите били по-бързи и го задържали. При проверката на автомобила е открита черна найлонова торба, пълна с трева, която миришела на марихуана. Наркотикът с тегло от 1623 грама впоследствие е оценен на 11 361 лв.

Борислав Борисов изкара само няколко дни зад решетките, след което бе освободен срещу парична гаранция от 5000 лв. 4 месеца по-късно той реши да се признае за виновен и сключи сделка с прокуратурата за условна присъда.

На 8 месеца условно бе осъдена след споразумение с петричката прокуратура Е. Мангелова от село Кавракирово, след като на 5-и май тази година полицаите се натъкнаха на кофи със засаден канабис в зеленчуковата й градина. Марихуана бе намерена и в таванското помещение на къщата й.

Районна прокуратура – Петрич внесе обвинителен акт срещу селянин от с. Яворница, който вместо домати през пролетта на тази година засял в зеленчуковата си оранжерия канабис. В наркоплантацията са открити 67 корена коноп в различни по размер пластмасови кофи. Предстои съдът да насрочи първото заседание по делото. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *