Младежите на Б. Гьорев биха Албания и отърваха последното място на европейското в Гърция

Националният отбор на България за младежи до 20 г. победи Албания със 76:56 на европейското първенство по баскетбол /дивизия Б/ в Халкида /Гърция/. Вчерашното поражение прати съперника на последното място в шампионата. Днес от 12.00 ч. нашите срещат Косово и в зависимост от резултата ще играят за 17-о или 19-о място в крайното класиране.

Избраниците на старши треньора Божидар Гьорев, който е начело и на „Академик Благоевград“, вкараха първите 4 точки, но албанците обърнаха за 7:4. Българите обаче завършиха първата част със 7 безответни пункта. После разликата стигна и до 10, албанците върнаха 4 т., но серия от 10:0 за младите трикольори им даде аванс от 16. Към края на третата четвърт Румен Василев наниза две тройки и увеличи разликата до 18 т., след което довършихме без напрежение. Основна роля за успеха изигра далечната ни стрелба. Успяхме в 10 от 28 опита, докато съперникът сполучи в 3 от 13.

Плеймейкърът на студентите Денис Петков отново влезе като резерва и за 25 минути под кошовете се отчете с 10 т., 5 асистенции, 2 борби и 2 отнети топки. Много силно се включи Алекс Уандие, който завърши с дабъл-дабъл – 23 т. и 10 борби. Такъв постигна и Андрей Иванов /10 т., 13 борби/.

Днес юношеските ни национали до 18 г., водени от наставника Мануел Марков, играят последната си контрола от подготвителния си лагер в Благоевград – с Полша от 19.00 ч. в зала „Скаптопара“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *