Най-малко 6-има загинали при стрелбата в Мюнхен

Най-малко 6-ма души са загинали при стрелбата и 10 са ранени, която неизвестни откриха в Олимпийския търговски център в Мюнхен. Няколко стрелци  са влезли в Макдоналдс към 18 часа – заведението по това време е било препълнено. Тийнейджър е успял да снима с телефона си как един от стрелците бяга и пред него тичат хора, много от тях са деца.

 

Олимпийският търговски център бе отцепен незабавно от спецчасти. Все още обаче не е ясно какво става. Първоначално бе съобщено, че полицията изхожда за нападение в амок. Германия има травматична история с масови убийства в училища, причинени от нападатели, изпаднали в амок и затова полицията реагира на така наречената „амок аларма”.

 

Свидетели обаче съобщиха, че става дума за много атакуващи, не само за един, така че е по-вероятно да е планирана терористична атака. Малко по-късно бе съобщено за друга стрелба в предградие на Мюнхен, но този сигнал бе опроверган. 

Един от стрелците е бил видян да бяг в метрото. Метрото е евакуирано испряно. Полицията призова гражданите да не напускат домовете си, но по това време много още се прибират от работа, а други са в парковете и бирени градини заради хубавото време.

loading...


 

Близо до Олимпийския търговски център се провежда един от големите традиционни рокконцерти Толууд. Фестивалът се провежда на открито и е пълно с публика, тъй като една от групите там е „Дийп Пърпъл”.

Не е ясно къде се намират стрелците.

Болниците в града са в готовност да работят цяла нощ. Мюнхен де факто е блокиран в момента.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *