Убиецът в Мюнхен е тормозен от съучениците си от малък

18-годишният мюнхенски стрелец Али Давид Сонболи е бил тормозен от свои връстници. В група за онлайн игри той отправял заплахи под псевдонима Психо, пише „Блиц“. Това стана ясно от изявление на министъра на вътрешните работи Томас де Мезиер, цитиран от местни медии.Той разкри, че нападателят е от мюсюлманско семейство. Родителите му са пристигнали в Мюнхен като бежанци през 90-те години, а той се е родил в Германия. Той допълни, че тийнейджърът вероятно е бил в миналото жертва на тормоз от свои връстници и се е изолирал от средата си.

loading...


 „Много данни сочат, че той е шиит, а не сунит. От друга страна името му – Давид, не подкрепя тази версия. Проверява се дали е възможно да е приел християнството”, каза вътрешният министър.
 
Родителите все още не могат да съдействат на разследването, тъй като са в шок.
 
Мюнхенските прокурори съобщиха, че извършителят на нападението е страдал от депресия и бил на психиатрично лечение. Сонболи по-рано е заплашвал да убие свои приятели в съобщения, публикувани в мрежата за видеоигри „Стийм”. Освен това е използвал профила си за публикуване на смъртни заплахи към други играчи в платформата.
 
„Елате в „Макдоналдс” и аз ще дойда, за да ви застрелям”, е казал пред приятелите си по микрофона. Съобщенията му в мрежата са пускани под няколко различни псевдонима – Психо, Божествен и Ще играем тази игра до смърт.
 
„Преди около година ние го изхвърлихме от групата, защото продължава да ни заплашва”, разказа бивш негов съученик.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *