ЗАД ДЕБЕЛИТЕ СТЕНИ НА „БУНКЕРА”! В имението на Галеви в Ресилово кипи живот, обитателите ползват за заблуда страничен вход, гардове и камери дебнат за нежелани „гости”

Главният вход на луксозното жилище на Братя Галеви в Ресилово е обрасъл в трева и тръни. Личи, че от дълго време официалният вход не е ползван. Асфалтът по пътя за имота на Пламен Галев и Ангел Христов е изровен. След като ексбаретите избягаха от страната, не е правена поддръжка на пътната настилка, която преди това беше образцова, без дупки и бабунки, за да може Галеви и гардовете им да пътуват комфортно с луксозните си джипове. Лампите, които осветяваха имението отвън, не светят. Няма ги мощните прожектори, които осветяваха дори гората над имението и стигаха в противоположна посока чак до пътя Дупница-Сапарева баня.

Ресиловци разказват, че имало случаи, когато шофьор закъса с автомобил на пътя, а минути след като е спрял, пред него се изпречват гардовете на Пламен Галев и Ангел Христов, за да се уверят, че не е заплашена сигурността на работодателите им.

Оказа се обаче, че в имението в Ресилово кипи живот и след бягството на Братя Галеви. Семейството на Геле се разполага в луксозната база, но ползва друг вход, който е в другия край на имота и не се знае от много хора. Съседи коментираха, че зад високата ограда животът продължава. Има гардове, чистачки и работници, които поддържат огромния двор. Зад стените на имота в Ресилово има всичко необходимо за живот. Имат и собствена автомивка, в която гардовете и сега мият колите.

Неофициалният вход на имението на Братя Галеви е строго охраняван. Видеокамери наблюдават приближаващите автомобили на 500 м от входната врата към имението. За да се стигне до него, се минава покрай ниви и част от така наречения „Квартал на богатите“ в с. Ресилово.

Хората се питат откъде се черпи вода за автомивката и басейна. Ако е питейна, колко вода плаща съпругата на Геле – Радмила, която живее в имението.

Проверка установи, че имотът на Братя Галеви няма партида във ВиК – Сапарева баня за плащане на изразходваната питейна вода. Имението в Ресилово е захранвано с питейна вода със специална тръба от водохващането над с. Самораново, което се стопанисва от ВиК – Дупница. Още при строежа на къщите Пламен Галев и Ангел Христов-Геле са подписали договор с ВиК – Дупница за доставка на питейна вода от водохващането над с. Самораново.

На въпроса всеки месец ли се отчита водата в имението на Галеви в Ресилово, както става при останалите абонати, управителят на ВиК – Дупница Илия Илиев отговори: „Договорът с ВиК е подписан преди аз да бъда назначен за управител. Инкасаторка влиза в имението само когато има някой, който да отвори, но откакто Пламен Галев и Ангел Христов-Геле не са в Ресилово, не е отчитана водата, защото винаги е заключено, когато инкасатор се опита да засече водомерите, инсталирани в имението”, заяви ВиК шефът.

В селото се знае, че съпругата на Ангел Христов – Радмила, и двете им деца Виктор и Елен живеят в имението в Ресилово. Децата на Геле ходеха с охрана на училище, Елен тази година беше абитуриентка в ПГ „Хр. Ботев” в Дупница и е кандидат-студентка в СУ. Брат й Виктор 2 години беше ученик в СОУИЧЕ в Благоевград и беше охраняван от двама гардове, които го чакаха в джипа пред училището. Преди две години той беше приет да учи висше образование в Холандия, но изкара една година там и в момента е студент в СУ.

Съпругата на Геле – Радмила, работи като треньор по художествена гимнастика в дупнишкото училище „Кирил и Методий”.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *