НЕЛЕП ИНЦИДЕНТ! 3-г. момченце отпи от перилен препарат и попадна в реанимация в МБАЛ – Благоевград

3-годишно момченце от Благоевград е прието по спешност за интензивно лечение в реанимация на благоевградската болница, след като отпи от бутилка перилен препарат.

Нелепият инцидент станал в неделя около обяд. Докато си играел, малкият палавник Емилиян попаднал на бутилката, в която имало течен перилен препарат, и отпил няколко глътки. Веднага щом усетил силния мирис и неприятен вкус, започнал да плюе. Родителите му незабавно потърсили лекарска помощ, детето е консултирано от спешен лекар и прието за болнично лечение.

Състоянието му е стабилно, направени са стомашни промивки, няма опасност за живота му, но остава под активно лекарско наблюдение, съобщиха медици.

Припомняме, че това е четвъртият случай само за месец с дете на тази възраст, прието в реанимация за лечение в Благоевград след натравяне. Предходният инцидент с 4-годишно момченце също бе по невнимание, тогава детето бе погълнало от приготвен разтвор със селскостопанска отрова. Другите две деца, също 4-годишни, пък бяха изпили половин шише лекарствен сироп заради вкусния аромат на ягода.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *