Евгения Банева: Изнудваха ме за половин милион евро дни преди палежа на резиденцията ни!

500 000 евро са били поискани от Баневи няколко дни преди палежа на корпоративната им резиденция в Бояна тази нощ, а при отказ да бъде платена сумата, неизвестният мъжки глас казал: „Събирайте пари за нови мебели“.  

Както писахме, неизвестни нахлули в имота на Баневи, залели със запалителна течност мебелите и драснали клечката.

„Разбрахме от СОТ-а и охраната, че е имало палеж в резиденцията ни в Бояна, което е поредното посегателство върху наша собственост и пореден опит за покушение спрямо мен и съпруга ми. Проникнали са в резиденцията към 3 без нещо тази нощ, полели са мебелите и всичко останало с някаква запалителна течност и са ги запалили. Опожарено е имущество, мебели и т. н. Ние със съпруга ми трябваше да бъдем там, но по една случайност бяхме в „Русалка“, защото имахме чужденци на посещение. Предполага се, че ако вътре е имало спящ човек, е нямало да оживее“. Това разказа пред БЛИЦ Евгения Банева, която добави, че щетите от палежа са „изключително значителни“. Но не това е най-същественото за нея, а друго – че както при предишните посегателства спрямо семейството й, и при този случай тя се съмнява, че разследващите ще свършат нещо.
 
„По-скоро ми се струва, че няма, защото сме пускали толкова много жалби до всички прокуратури, включително и ВКП, че вече им изгубих броя, но ефект няма никакъв. Това за мен е тотален отказ от правосъдие. Мога само да кажа, че върху нас се упражнява рекет от една охранителна фирма и повече няма да коментирам. Посочени са всякакви свидетели, фирми и всичко, което е нужно, но това очевидно не е достатъчно за нашата прокуратура. Каквото и да се направи или да не се направи – ние много добре знаем кой е поръчителят“, заяви още Банева, но отказа да назове конкретно име. Към момента извършителите на палежа в резиденцията в Бояна остават неизвестни, но охранителните камери са запечатали двама маскирани мъже, които влизат в имота.
 
По думите на Банева въпросният човек, който поръчва атаките срещу тях, упражнява върху семейството й изнудване и рекет, ползва се с чадър от най-високо ниво, а мотивът му е един единствен – пари.
 
„Проблемите с този човек са от две годни насам. Започна се с опожаряване на нашата вила преди година и половина в „Русалка“, сега през април пък имаше опит да бъде запален един от ресторантите ни там. После запалиха моя офис в София, като преди това пък в същия този офис хвърлиха бомба, която падна пред две от търговските ми директорки. И при всички тези случаи почеркът е един и същ – със едно и също запалително средство се работи винаги и има обаждания преди всяко едно покушение“, разказва Евгения Банева.  
 
И разкрива, че 4-5 дни преди палежа нощеска на резиденцията им в Бояна, неизвестен мъжки глас й се обадил по телефона. Това се е е случвало и при предходните пъти, казва тя. „Гласът е един и същ, но номерата са различни. Винаги иска различни суми пари и подсказва, че ако не бъдат платени ще се случи горе-долу това, което впоследствие става“, разяснява Банева.
 
При конкретния случай с резиденцията, мъжкият глас и поискал 500 000 евро, а като отказала да ги плати, чула: „Събирайте пари за нови мебели“. „Тази реплика беше и преди случая в Русалка, когато пак отказахме да се поддадем на рекета. Преди получавах и есемеси, но този път нямаше, директно ми се обадиха по телефона. Същата сума – 500 000 евро ми беше поискана по телефона, за да не бъдат разпространени мои голи снимки, които впоследствие бяха изкарани. Предният ден ми поискаха парите, аз отказах да платя с думите: „публикувайте каквото си искате“. Тогава ми беше казано също, че било най-добре мъжът ми да се хвърли от покрива на „Кемпински, както и, че ще излязат в медиите оклеветяващи го публикации“, разкрива още Евгения Банева.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *