ВНИМАНИЕ! Връхлита ни магнитна буря! Ето какво трябва да направим

В дните с повишена геомагнитна активност инсултите са с 19% повече, отколкото в останалите дни. Това заяви  кардиологът д-р Сотир Марчев.

„Магнитното поле е навсякъде около нас. Ако щете се затворете в бункер или мина, няма да избягате от него. Затова предупреждаваме нашите пациенти да контролират теглото си, да не пият алкохол, а не да се занимават с магнитите бури. Ако прочетете, че в даден ден ще има слънчеви изригвания, естествено че през нощта няма да спите добре „, коментира кардиологът.

„Ние искаме хората всеки ден да живеят здравословно. А не да им казваме – днес има слънчеви изригвания, пазете се, а утре пийте, яжте и си пушете на воля“, добави гостът.

От своя страна дежурният синоптик ва БАН Анастасия Стойчева заяви, че в края на седмицата ни очакват температури от 33-40 градуса. „Днес, утре имаме 1-2 градуса понижение на температурите, но като цяло те остават високи“. 

Д-р Марчев посочи, че промяната на метеорологичното време е „вече нещо сериозно“. „Земята става по-топла, Господ знае защо, а по-голяма част от водата е във въздуха. Тепърва ние ще виждаме наводнения и големи горещини. И трябва да ъброщаме внимание повече на климатика, отколкото на парното. Трябва да садим повече дървета и да се настройваме за това, че светът се променя“.

„Що се отнася до пушенето, не съм видял млад човек непушач с инфаркт. Така че си изберете какво да правите със себе си“, даде професионален съвет д-р Сотир Марчев.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *