Цвети поиска нещо, но лекарите тотално й го забраниха

Състоянието на грацията Цветелина Стоянова толкова се е подобрило в последните дни, че момичето дори е поискало от лекарите да й позволят да гледа телевизия, научи „Всеки ден“ от свои хора сред екипа, който се грижи за момичето в „Пирогов“.

Лекуващите лекари обаче твърдо са забранили на Цвети подобни забавления, тъй като тя все още има лек оток на мозъчната кора, който може да бъде влошен от визуални стимули. Като се изключи липсата на модерното удоволствие обаче, новините около красавицата са почти изцяло положителни – тя е в съзнание и диша без помощта на апарат. Очаква се през следващата седмица Цвети да бъде изписана от реанимацията на „Пирогов“ и да бъде преместена в друго отделение или друга болница.

„Все още изпитва силни болки, но като цяло е далеч по-добре. Вече не диша с помощта на апарат, а сама. Контактна е. Говори, даже понякога се шегува с медицинските сестри. Винаги на обяд идват да я видят най-близките й. Все още не е ясно къде ще я прехвърлим, но със сигурност до сряда или най-късно до края на следващата седмица ще я изпишем от реанимация. Доста е отслабнала, но това е напълно нормално“, разкриха близки на Цвети Стоянова.

За евентуално пълно възстановяване на гимнастичката лекарите се притесняват да обелят дума. Необходими са още няколко месеца всички фрактури да заздравеят, а дали момичето изобщо ще може да ходи, е въпрос на дълга и внимателна рехабилитация. Цветелина се храни нормално и вчера даже е помолила да получи допълнителна порция плодове.

Единственото й забавление са детските книжки, които й е донесла нейната баба, защото са с големи букви и е по-лесно за момичето да ги чете. Стоянова редовно е посещавана от съотборничките си от националния отбор по художествена гимнастика, наскоро пък шефката Илиана Раева й изпратила огромен букет с рози.
Както е известно, на 14 юли грацията падна от шестия етаж на жилищна кооперация в столичния квартал „Надежда“. Оттогава тя е в „Пирогов“, като дори бе поставена в медикаментозна кома. Лекарите обаче успяха да стабилизират състоянието й и това дава надежда на близките й.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *