Виктор Калев напусна Слави и стана милионер

До много скоро Виктор Калев зависеше от заплатата си като комик във вечерно тв шоу, но ето че рискът, който пое, скъсвайки оковите на Слави Трифонов, е напът да му се отблагодари не стократно, а стохилядно, че и отгоре. Колоритният актьор, станал любимец на зрителската аудитория с образите си на Деса Поетеса и Володя Стоянов, окончателно скъса с учиндолския деребей и се отдаде на солова кариера, която се очертава да му донесе огромни приходи.

46-годишният талант от Златоград се е отказал окончателно от телевизионната кариера, поне засега, информират от обкръжението му. Публична тайна е, че заради конфликт с Трифонов Виктор Калев бе отстранен от актьорския състав и месеци наред не се е появявал в ефир, въпреки че името му все още продължава да фигурира в официалния сайт на предаването. Макар да не изпълняваше реално задълженията си, Калев не е прекъсвал договора си с Шоуто на Слави и Би Ти Ви, който продължава до края на август – тогава, когато изтича и договорът на „Седем осми“ с телевизията.

Отритнатият Виктор е преосмислил и подготвяния трансфер в конкурентното предаване „Комиците“. Неговият продуцент Любо Нейков използва неразбирателството между Дългия и Калев и успя да убеди Виктор наесен да премине в неговото шоу срещу заплата от порядъка на 3-4 хил. лева – двойно по-висока от досегашната му. След като дълго се двоуми дали да премине във враждуващия лагер, Калев склони и наесен трябваше да заиграе заедно с Кръстю Лафазанов и компания. Този план обаче е претърпял пълен крах заради слуховете, че Би Ти Ви няма да поднови договора на „Комиците“ и хората на Любо Нейков ще трябва да си търсят нова работа от септември.

След като това е стигнало и до ушите на Виктор Калев, той е преценил, че по-добре да играе на сигурно и да се съсредоточи само върху соловата са кариера, вместо да пълни хазната на някой друг. От месец Калев обикаля страната с автобиографичния си моноспектакъл „Грамофонът“. Неговата премиера бе на 27 юни на сцената на Летния театър в Бургас. Представлението е по действителни случки от живота на актьора. Между скечовете Калев изпълнява и едни от най-известните български песни, имитирайки Лили Иванова, Богдана Карадочева, Васко Найденов, Силвия Кацарова, дует „Ритон“, а зад гърба му е Дани Милев и неговият бенд. „Аз съм себе си в това представление. Но едновременно с това играя около 30 различни хора, пея около 20 песни с гласовете на оригиналните им изпълнители. Без грим и перуки. Иска ми се всеки да може да припознае своите вълнения в този спектакъл“, казва артистът за своя проект.

След бургаския театър Калев и трупата му имаха представления във Варна, Добрич и Плевен, които преминали при невиждан успех. Калев вече бил затрупан с покани да гостува с „Грамофон“ и в други театри из цялата страна, като графикът на спектакъла вече бил запълнен чак до ноември.

Виждайки с какъв успех се харчат билетите, златоградчанинът обмислял идеята в края на годината да представи моноспектакъла си в най-голямата зала в София – „Арена Армеец“. Същото стори миналата година и колегата му Камен Донев с „Песни, танци и истории из балканските земи за сватбите“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *