ВАЖНО! Спират движението по бул. „Васил Левски“ в Благоевград

Движението по булевард „Васил Левски“ в Благоевград ще бъде изцяло преустановено този петък /29 юли/ от 20.00 часа. Мерките са  във връзка с реализирането на строително- монтажните дейности на новото кръгово кръстовище в града. То се намира между улица „Владо Черноземски“, бул. „Васил Левски“, бул. „Джеймс Баучер“ и ул. „Христо Татарчев“. Въведена е организация на движението, която е съгласувана с КАТ „Пътна полиция“ и РСПБЗН. С цел улесняване на гражданите, ще бъдат поставени указателни табели за мaршрутите, които могат да бъдат използвани по време на изграждането на новото кръстовище за кръгово движение. Автомобилите ще могат да преминават през обходни пътни артерии, докато бул. „Васил Левски“ бъде отворен отново. Създадена е и схема на движението.  Шофьорите на МПС ще могат да използват улиците „Тодор Александров“, „Братя Иванови“, „Христо Татарчев“, „Менча Кърничева“, „Владо Черноземски“, бул. „Св. Св. Кирил и Методий“, ул. „Крушево“, ул. „Полк Димов“, „Крали Марко“, „Даме Груев“, „Джеймс Баучер“, „Петър Зографски“, „Радовиш“. По обходните пътни артерии няма да бъде позволено паркирането, като моторните-превозни средства, в нарушение, ще бъдат репатрирани. Автобусите от градския транспорт ще минават по бул. „Димитър Солунски“, Джеймс Баучер“,  ул. „Владо Черноземски“, бул. „Кирил и Методий“.

 Реконструкцията на кръстовището в кръгово, се налага с оглед сериозните задръствания  и реалните предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Към  момента пътното съоръжение е най-натовареното в общината, като резултатите от последното проучване сочат, че приблизително на час през кръстовището минават 1962 автомобила.  Целта е, след ремонта, пропускваемостта на автомобилите значително да се увеличи. 

Преди дейностите по преобразуване на кръстовището да бъдат завършени,  на място ще бъде подменена ВиК мрежата до ул. „Крушево“, която в момента е амортизирана. По този начин проблемът ще бъде решен комплексно.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *