30-г. мъж е пострадал при сблъсъка на Е-79 при разклона за АМ „Струма“, в момента лекарите се борят за живота му

30-годишен мъж от Румъния с тежък кръвоизлив в корема от разкъсан далак по спешност е приет в хирургия на МБАЛ – Благоевград след пътен инцидент, станал днес сутринта около 8.20 часа на Е-79 на разклона за АМ „Струма”, на 500 метра след местността Антените край Благоевглад. Първоначалната информация бе, че при инцидента няма пострадали хора.

Водачът на „Опел Астра” с благоевградска регистрация подава ляв мигач, за да се включи в АМ „Струма” при разклона за Бараково. Тъй като е без предимство, спира, за да мине насрещно движещ се автомобил, и последвал удар отзад от „Опел” с румънска регистрация. На мястото на инцидента е оказана първа помощ на пътуващото в румънския автомобил момиче от Спешен център – Рила. За друг пострадал не е съобщено.

В късния следобед пътуващият в румънския автомобил 30-годишен Барса Йоан е потърси лекарска помощ в Спешен център – Рила. След лекарския преглед д-р Панчо Панайотов е установил, че се нуждае от болнично лечение и румънецът е транспортиран  за МБАЛ – Благоевград. При направените изследвания е установено, че има разкъсан далак и се нуждае от спешна операция. Свикан е лекарски екип от трима хирурзи – д-р Димитров, д-р Нешев и д-р Соколов, за извършване на животоспасяваща операция на пострадалия мъж. Той е искал да пътува за родината си, но състоянието му не е позволявало. Водачът на благоевграския автомобил е без наранявания, той е пътувал сам в автомобила.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *