Шофьор от Благоевград съжали колега на пътя, даде му пари за ремонт на микробуса и повече не ги видя

Съдът одобри споразумение, сключено между защитата на обвиняемия С. Стивасаров и Районна прокуратура – Дупница, с което той се призна за виновен в извършено от него престъпление по чл. 211, във вр. с чл. 209, ал. 1 от НК във вр. с чл. 26, ал. 1 и чл. 29, ал. 1, б“а“ от НК.

На 15.06.2015 г. Стивасаров с цел да набави за себе си имотна облага извършил две деяния, с което причинил имотна вреда на пострадалия И.М. в общ размер на 280 лв.

Първоначално в Благоевград обвиняемият въвел в заблуждение М., че се нуждае спешно от пари за ремонт на повредилия му се на път микробус, който закарал на майстор. Доверчивият мъж проявил съчувствие към изпадналия в затруднено положение шофьор и му услужил с парична сума в размер на 160 лв. Полученото по измамен начин се оказало недостатъчно за Стивасаров и той поискал допълнителни 120 лв., като се оплакал от увеличената от майсторите цена за услугата. И тази сума му била дадена от И.М., като фактическото предаване станало в Дупница.

Престъплението е извършено от обвиняемия Стивасаров при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода“ за срок от една година и три месеца, изтърпяно на 22.09.2014 г.

За извършеното от него ново престъпление съдът наложи наказание “лишаване от свобода” за срок от шест месеца, което ще се изтърпява при първоначален „строг” режим в затворническо общежитие от закрит тип.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *