ВНИМАНИЕ! Нов наркотик прави жените безпомощни, насилниците дебнат!

Не е градска легенда, а наистина съществува наркотично вещество, което се слага в чашите на жените, за да ги изнасилят. Също така много често този наркотик е използван и през деня върху възрастни хора – след това те са ограбвани, пише в репортаж на испанския всекидневник El Pais.

Бурунданга е най-популярното название на скополамина – наркотик, използван в медицината за лекуване на гадене и морска болест, наред с други състояния. Страничните му ефекти са сънливост, загуба на памет и др. 
Наркотикът е евтин и е лесно да бъде поръчан от интернет. Може да бъде сложен в храната или в питието на човек. Дори ще има ефект, ако бъде издухан в лицето на жертвата и пострадалият няма да си спомня нищо след това.

Това е добре позната практика в Колумбия и други държави в Латинска Америка, където бурунданга е използван за грабежи и отвличане.

В Испания обаче съществуването му все още е малко познато за властите, предимно поради това, че организмът на жертвите бързо изхвърля наркотика, като не оставя почти никакви следи.

„Ние приемаме от два до три такива случая месечно и това е само в нашата болница – представете си всички 35 болници в района на Мадрид и болниците в останалата част на Испания, които са чувствителни към ситуацията и са действали правилно в идентифицирането на случаите.“ – каза Андрес Сантяго – началник на съдебна медицина в болница Clínico San Carlos.

Този център е пионер в осведомяването за натравянето със скополамин. Проблемът е, че ако медиците не са запознати с проблема, няма правилно да идентифицират постъпващите в спешните отделения.

Експертите изчисляват, че 20 до 30% от сексуалните посегателства в Испания са извършени с помощта именно на химическото подчинение.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *