Топ теми

България спечели много от Брекзит

Световни компании обмислят инвестиции в България заради решението на Великобритания да излезе от Европейския съюз, съобщи пред БНР Михаела Лашова, която ръководи една от големите компании за недвижими имоти. Експертите отчитат и засилен интерес към инвестиции в индустриални площи в България, не само в София и Пловдив. Инвеститорите гледат и към нови дестинации като Плевен, дори Видин, Монтана и Враца.

Все по-сериозен проблем пред чуждите инвеститори става дефицитът на кадри, заяви Владимир Гюрджиев, който се занимава с инвестиции в парцели и индустриални площи. Освен това компаниите вече трябва да предлагат по-добро заплащане, ако искат да задържат персонала си.

Тези компании ще го приемат, защото, все пак, в сравнение с други пазари, ние сме значително по евтини.

Добрите макроикономически показатели и политическата стабилност карат големи световни компании да гледат към България, обясни Гюрджиев:-

Един път, ако имаш фабрика в Камбоджа или да речем в Мароко, идването в България по никакъв начин не е някакво действие, свързано с риск.

Най-сериозен интерес има от компании в автомобилния бранш, но все повече се появяват играчи от хранително-вкусовата, козметичната и фармацевтичната индустрия, допълни Гюрджиев:

Глобални играчи, които са в топ пет в света в производството и, примерно, имат 15, 20, 30 фабрики навсякъде по света.

Заради британския референдум част от България става все по-аткрактивна за закупуване на инвестиционен имот.

Търсят, за да диференцират риска, искат да инвестират в други държави, за да противодействат на спада на имотния пазар в Лондон, допълни Михаела Лашова.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *