Сапарева баня отказа влизане във ВиК асоциацията в Кюстендил

Община Сапарева баня отказа да стане член на ВиК асоциацията в Кюстендил. На заседание на ОбС днес 10 местни парламентаристи гласуваха „Против“, двама се въздържаха. Единствено председателят на ОбС в курортната община Иван Куйов гласува „За“.

Десетки граждани дойдоха на заседанието на местния парламент и настояха точката за взимане на решението за влизане във ВиК асоциацията от точка „Други“ да се гласува като първа точка. Стигна се до размяна на реплики от страна на бившето ръководство на общината в Сапарева баня в лицето на заместник кмета Васил Маргин и директор дирекция „Финанси“ Калинка Андреева.

Притиснати от обществеността общинските съветници гласуваха първа точката за ВиК. Граждани призоваха съветниците да гласуват по съвест и коментираха, че в интерес на община Сапарева баня ще бъде отказ от влизане във ВиК асоциацията. 

Преди дни в община Сапарева баня пристигна заместник министърът на регионалното развитие Николай Нанков и бе освиркан от сапаревобанци. Той се опита да обясни на жителите каква ще е ползата на общината, ако влезе във ВиК асоциацията, но не бе изслушан. Тогава в залата останаха само служителите на община Сапера баня.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *