Ченгето с убитите родители покровителствал проститутки, търсят любовницата му на име Богиня

Пловдивският полицай Венцеслав Караджов е покровителствал проститутки в хотел в града, биел е арестувани, държал се е арогантно, нервно и безпардонно. Това са заявили негови колеги пред разследващите. Тези факти станаха ясни днес в окръжния съд, където се разглежда молбата на Караджов за изменение на мярката му за неотклонение задържане под стража. Оповести ги прокурорът Костадин Паскалев. Той цитира и други служители на реда, според които колегата им Караджов рекетирал търговци и собственици на складове за цигари. Полицай на име Кючуков пък твърдял, че Венцеслав го е уговарял да спират автомобили като катаджии и да вземат пари от шофьорите. Когато отказал, Караджов го напсувал. 

Адвокатката на Караджов контрира, че никой човек не може да бъде еднакво харесван от всички. Тя посочи, че прекият началник на Караджов нямал никакви забележки към неговата работа. Самият Венцеслав пък каза в съдебната зала, че няма нито една просрочена проверка, реализирал е най-много дела и е бил повишен тази година в инспектор четвърта степен. „Щяха ли да ме издигнат, ако имах такива престъпни наклонности“, иронизира Караджов.

Той твърди, че е водил много знакови дела, от които и към момента могат да се разкрият огромни злоупотреби с еврофондове. „От мен са вземани проверки, за да бъдат защитени юридически или физически хора“, заяви той.

По повод убийството на родителите си, Караджов бе категоричен, че нито е имал намерение да ги умъртви, нито пък е извършил престъплението. „Аз не съм убил тези хора и нямам нищо общо със смъртта им. Не знам кой го е направил“, каза Караджов.

По думите му негов синовен дълг била да ги погребе и по време на престоя си в ареста винаги се е интересувал и питал кога ще освободят телата на родителите му, но никой не му отговарял. За траурната церемония разбрал случайно, че е организирана от негов чичо. и поискал да присъствал на нея на 12 юли. В залата стана ясно, че разследващите са ровили в личния живот на полицая с години назад, пише 24 часа. „Над 138 жени с име Богиня са били издирвани , защото е имало сведения, че такава жена от Техническия университет му е била любовница. Ами ако се казваше Иванка, какво щяхме да правим“, не се стърпя адвокатката на Караджов Зоя Тошкова. „Може да съм имал любовница Богиня, Нимфа, Русалка, какво от това. какво отношение има това към убийството? В живота ми се рови, ако има как от детската градина, да видят какво съм правил, за да бъда изкаран лош човек“, протестира Караджов.

На излизане от залата той за пореден път посочи, че е натопен на убийството на родителите, като по този начин искали да се отърват от него като служител на МВР, защото имал информация за много злоупотреби с еврофондове.

Очаква се в 15 часа съдът да се произнесе по молбата на Караджов за изменение на мярката му за неотклонение.

loading...


 

 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *