![](https://struma.bg/wp-content/uploads/2017/01/119468.jpg)
Продукти
255 г тортелини със сирене
1 с.л. зехтин
2 ч броколи, накъсани на цветчета
1/2 ч лук, нарязан
1 ч червена чушка – нарязана на кубчета
3 с.л. брашно
2 с.л. зехтин
3/4 ч пилешки бульон
3/4 чаша мляко
1 ч.л. смлян кимион
1/4 ч.л. лют червен пипер
4 ч пилешко, сварено и нарязано
3/4 ч настърган кашкавал
1/2 ч настъргано сирене
1/2 ч тортила чипс, натрошен
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 160ºС. Сварете пастата както е указано на опаковката. През това време намажете с олио йенска тенджера. Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган на средно висока температура. Задушете броколите, лука и чушките в зехтина за около 3 минути, като се разбърква често, докато поомекнат. Извадете сместа от тигана. Запържете брашното и 2 с.л. зехтин в същия тиган на слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато сместа е гладка. Добавете млякото, бульона и кимиона. Загрява се до кипене на умерен огън, като се разбърква непрекъснато; свалете от огъня. Добавете пилешкото месо, кашкавала, тортелините и сместа с броколи. Изсипете сместа в йенската тенджера. Пече се в продължение на 25 до 35 минути или докато заври. През последните 5 минути на печене, поръсете с със сиренето и тортила чипс; пече се докато сиренето се разтопи.