Домашни франзели

Продукти:

1 с. л. семена микс за поръсване
600 г брашно
2 с. л. олио
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1 яйце
20 г жива мая-или 1 пакет суха
100 мл хладка вода за маята
1 ч. ч. прясно мляко

Приготвяне:

Разтваряме  маята със  захарта в хладката вода и оставяме да шупне. 
Прибавя се останалите продукти и замесваме тесто. Оставя се да втаса 30 минути. 
Разделя се на две части. Първата се разточва на правоъгълник и се нарязва на 3 ленти. 
Всяка се оформя на фитил и се усуква.

loading...


Нареждат се в намаслена тава. Второто топче тесто се разделя на 3 топчета. 
От всяко се оформя фитил, срязва се през средата и се усуква като въже. Аз успях само една да направя по този начин-трудно се режат наполовина.
Нареждат се в тавата. След 10 минути се намазват с олио и се поръсват семена. 
Печем в загрята фурна 180 градуса около 25-30 минути. 
Изваждат се и се намазват с малко масло.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *