НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
бутертесто – 1 пакет (около 400 г)
доматен сос – 4 – 5 с.л.
домати – 2 бр.
артишок (от буркан) – 200 г
червен лук – 1 малка глава
кашкавал – 120 г, настърган, или моцарела
зехтин – 2 с.л.
сушен риган или босилек – 1 ч.л.
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
лют пипер или чили люспи – по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Бутер тестото се разгъва и се поставя в тава, покрита с хартия за печене, като краищата леко се прегъват навътре, за да се офорди борд.
Основата се надупчва леко с вилица и се намазва равномерно с доматения сос.
Отгоре се подреждат нарязаните на шайби домати, артишокът и червеният лук, след което се поръсва с кашкавала.
Пицата се овкусява със сол, черен пипер, риган и малко зехтин.
Пицата от бутер тесто се пече в предварително загрята фурна на 190-200°C до златисто тесто и апетитно запечен топинг. След изваждане се оставя за кратко да се отпусне и се нарязва.
Пицата от бутер тесто е модерна интерпретация на класическата пица, създадена за бързо приготвяне без втасване. Може да бъде приготвена и изцяло постна, като кашкавалът се замени с растителен такъв./готвач.бг
