Бизнесмен се отърва на косъм от свирепа катастрофа, засечен от шофьор на фиат с 2.76 промила

Бизнесмен от Дупница оцеля на косъм в пътен инцидент, предизвикан от пиян шофьор с 2.76 промила. Собственикът на два ресторанта и автокъща Георги Стойнев пътувал към кв. “Горна махала”, където се намира и един от ресторантите му, с пълен със стока лек автомобил. Той бил засечен от “Фиат”, който слизал с бясна скорост от стръмната улица при автошкола “Купандолски” при стария обувен завод. Шофьорът на фиата Христо Бански, за да избегне удара в автомобила на бизнесмена, навил волана, ударил се в паркиран лек автомобил “Пежо” на тротоара и така спрял.

На място пристигнал екип на КАТ-Пътна полиция. Униформените тествали с дрегер шофьора на фиата и установили, че има 2.76 промила алкохол в издишания въздух. Христо Бански е задържан за 24 ч. в РУП – Дупница и му е отнето свидетелството за правоуправление на МПС.

Репортер на “Струма” откри по телефона бизнесмена Г. Стойнев, който разказа за преживяното: “Катастрофата се случи в понеделник следобед. Ако пияният шофьор ме беше нацелил, днес щях да съм в болница, вместо семейството ми да празнува кръщенката на третата ми внучка на празника Света Богородица. Фиатът мина на косъм от лекия ми автомобил. Изправи ми се косата, като видях как профуча на сантиметри от колата ми и се заби в паркирано “Пежо” на тротоара. Извадих голям късмет. Затова днес празнувам двоен празник”, каза Георги Стойнев.

Вчера той събра в един от ресторантите си приятели и роднини на кръщенето.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *