ВАЖНО ЗА КАНДИДАТ-СТУДЕНТИТЕ! ЮЗУ обяви допълнителен прием за попълване на незаетите места

Югозападният университет “Неофит Рилски” – Благоевград обявява допълнителен прием за попълване на незаетите към момента места в специалности от различни професионални направления. Той се извършва в съответствие със Закона за висшето образование и Наредбата за държавните изисквания за прием на студенти във висшите училища на Република България.

Както „Струма“ писа, на първо класиране в ЮЗУ бяха приети 1055 студенти, от които 65 в платена форма на обучение, а останалите по държавна поръчка. Към 16.07. на второ класиране имаше 137 новоприети и 101 прекласирани в по-горно желание, а свободните места бяха около 18 процента. Самата кампания за предстоящата академична година е с две класирания и след записването на второ класиране, което бе до 20 юли, от университета пристъпват към директно запълването на незаетите места.

По този повод председателят на комисията по прием на кандидатстудентски документи Станислава Андонова коментира, че все още има свободни места в педагогика на обучението по химия, химия и физика, химия и човекът и природата, география и история, технология и предприемачество, изобразително изкуство, английска филология, приложна лингвистика, социология, философия, политология, екология и опазване на околната среда, математика, информационни системи и технологии, компютърни системи и технологии, филмово и телевизионно изкуство, спорт. По няколко непопълнени бройки има в специална, социална педагогика, ПНУПЧЕ /предучилищна и начална училищна педагогика с чужд език/.

„Става въпрос за редовна форма на обучение, като в задочна няма места в нито една специалност“, уточни председателят на комисията и подчерта, че приемът се извършва с едновременно кандидатстване и записване в съответната специалност – тоест в един и същи ден.

За незаетите до момента места се кандидатства чрез конкурсен изпит, организиран и оценяван от университетски изпитни комисии. С резултати от държавни зрелостни изпити, валидни за съответната специалност, и професионални направления. С оценки от конкурсни изпити, положени през 2021 г. в други акредитирани висши училища на Република България (удостоверени със служебна бележка). С резултати от олимпиади, международни, национални и регионални състезания, посочени в кандидатстудентския справочник за 2021 г.

Изпитите по дисциплини, положени от кандидати за участие в първото и второто класиране, остават валидни за допълнителния прием.

Подаването на документи по кандидатстването на незаетите места започна вчера. Въпреки предстоящите летни отпуски на служителите и администрацията в университета, комисията по прием на кандидатстудентските документи няма да затваря и ще работи всеки делничен ден от 08:00 ч. до 12:00 ч. и от 13:00 ч. до 17.00 ч.

Информация за свободните места по специалности може да се получава на място в университета в залата за прием 1102А в Учебен корпус №1 и на следните телефони: 073 588546 и 0886/700 885.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Пунта Мара

    Спокойно, до стотното класиране има време, чакайте да дойдат да ви калесват у вас с бонуси от откраднатото от пенсионера Юруков!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *