Голо тяло – здраво тяло! Дори не подозирате колко е полезно да спите без дрехи

Какви са ползите от добрия нощен сън? По-добро здраве, по-добър сексуален живот, по-малко хронична болка от наранявания, по-ясна памет, по-добро настроение и още много други. А как най-лесно да се сдобием с максималните ползи от съня? Според данни на проучване ключът е като спим голи. Това обаче практикуват едва 8% от хората, пише tialoto.bg. Ето няколко причини, които могат да ни накарат да променим навиците си и да започнем да си лягаме голи, ако не сме сред тази малка група.

1. Спим по-добре Когато спим по-добре, мозъкът също работи по-добре. Проучване в Университета в Рочестър установява, че спането позволява на мозъка да отстрани токсични протеини от мозъчните неврони. Те оказват негативно влияние върху способността ни да мислим и обработваме информацията. Установено е също така, че за да получим най-добрия сън, трябва да се понижи температурата на кожата. Това може да се случи, когато не носим нищо, което да осигурява топлина, т. е. дрехи.

2. По-малко стресирани сме Нуждаем се от адекватна почивка, за да можем да се възстановим от натрупаните умора и напрежение и да намалим нивата на стреса. А как да си починем най-добре? Като спим голи.

3. Отслабваме Според изследване на националните здравни институти в САЩ поддържането на по-ниска температура на тялото „ускорява метаболизма, защото организмът образува повече кафява мазнина, за да се затопли“. Подобрява се също така и кръвообращението.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *