Ексдепутат – съветник от БСП в София, с баща – легендарен партизанин, влиза като зам. директор в ЮЗДП – Благоевград

Бивш депутат в 40-ото НС, който в момента е общински съветник от БСП в София, ще е новият заместник-директор на Югозападното държавно предприятие в Благоевград. Става въпрос за 41-годишния Альоша Даков, който до момента работеше в ЮЗДП като експерт в отдел „Проекти“. По професия той е инженер, а по произход – син на известния български партизанин акад. Мако Петров Даков, който бе вицепремиер на страната през 1971-1978 година с ресор горска промишленост, известен лесовъд и председател на Общонародния комитет за опазване на природната среда, народен представител в 4 последователни мандата и заместник-председател на БАН през 1978-1990 година.

М. Даков почина през 2006 г. в София на 86-годишна възраст, когато синът му Альоша бе на 26 г. и вече ориентиран в професионално отношение да продължи пътя на баща си.

Альоша Даков ще заеме мястото на досегашния зам. директор на ЮЗДП Димитър Димитров, който ще бъде преназначен за началник на отдел „Иновации в предприятието”. Димитров влезе в управлението на ЮЗДП през 2015 г. като безспорен професионалист – с магистърска степен по горско стопанство от Лесотехническия университет в София и стаж в системата на горите, започнал през 1987 г. в „ДГС Благоевград”, където стига до поста зам. директор, бил е и директор на „ДГС Дупница” и на Горскостопанския комбинат „Парангалица“ ЕАД.

Миналата седмица в управата на ЮЗДП е направена още една смяна, съобщиха източници на „Струма“.  За заместник-директор е назначена Севдалина Димитрова. Тя е специалист от системата на горите – работила е в Държавно лесничейство – Бяла и като технолог в разсадниково производство, а през 2011 г. става директор на РДГ – Русе. Там тя живее до смъртта на съпруга си, а след това се прибрала в родния Благоевград. 48-годишната инж. Севдалина Димитрова е също с магистърска степен от Лесотехническия университет – София – инженер по горско стопанство, а през  2003 г. завършва и икономика в ЮЗУ. От миналата година е зам. председател на Съюза на лесовъдите в България.

В ЮЗДП тя е назначена на мястото на досегашния зам. директор Антоанета Дивилска, която е освободена от поста през октомври и преназначена като началник на отдел „Стопанисване на горски територии – държавна собственост”, след което близо 2 месеца мястото й остана свободно. Дивилска бе в ръководството на ЮЗДП 6 г. – от 2015 г. Тя е член на Жени-ГЕРБ в Благоевград.

До края на седмицата в ЮЗДП се очакват още нови попълнения. Според наши източници всеки момент заповед за назначение ще получи и лидерът на БСП в Благоевград, бивш общински съветник и заместник-кмет на града Любен Милев. Натискът останалият без работа пенсионер от МВР Милев да стане част от екипа на държавното предприятие идвал от екипа на президента Румен Радев.

Както „Струма“ вече съобщи, Милев и менторът му настоявали в ЮЗДП да бъде открит щат за шеф на охраната, въпреки че такава до момента няма, за да може бившият полицай да го заеме.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Читател

    Лел, 9 – ти септември ли е? Деца на партизани, комунсти- пенсионери, като Милев, браво! Да ни е честита ПРОМЯНАТА!!!! А, този Дамянов, защо още стои? Той беше назначен от ГЕРБ, какво прави там, или и той е партизанин? НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА……

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *