HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Защо повечето мъже избягват гушкането след секс

В много случаи мъжът не прегръща половинката си след секс. Жената, която търси близост и след половия акт, остава леко объркана. Възможно е да се почувства нежелана, употребена, защото партньорът й е хукнал към банята да се мие или заспива внезапно с гръб към нея, избутвайки я в момент, в който тя е искала да се гушне в него.

Мъжете от своя страна също подхождат с неразбиране. За тях е странно търсенето на близост след секс и намират за нормално обръщането с гръб.

Защо?

Според учени психолози това се дължи на различията, които мъжете и жените изпитват към секса и интимността. При дамите те се преплитат. След секс жената иска да бъде прегърната, за да не се чувства един вид изоставена.

За мъжете сексът и интимността са разделени (или поне при повечето), защото това ги кара да се чувстват прекалено близо. А мъжът има нужда да се отдръпне, за да избегне всякакъв риск от сливане и евентуално полагане на грижи за жената (когато сексът е за една нощ или е налице сеск без обвързване).

Това твърдение е относително. Има много здрави връзки, в които сексът завършва без прегръдки. Истината е, че не всеки мъж има нужда от тази интимност и близост след полов акт.

Друго научно обяснение за поведението на мъжете са химичните процеси, които се случват по време и след секс. След секс тялото на човек освобождава хормона пролактин. Учените смятат, че именно той кара мъжете да се завъртят на другата страна и да заспят, защото в тези моменти хормонът действа отпускащо и последното нещо, за което мисли мъжът е секс и прегръдка. Освобождаването на този хормон също така е знак, че мъжът има нужда да се възстанови след половия акт.

За дамите време за възстановяване не е необходимо. За да получат мъжете обяснение защо дамите търсят тяхната близост, то отново е свързано с хормоните. По време на секс тялото произвежда и друг хормон, наречен окситоцин. Той също така е известен и като хормона на гушкане. Изводът е, че за всичко неясно, което се крие около гушкането след секс са виновни хормоните.:)

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *