Кметът К. Котев венча огнеборец от Сандански и любимата му, колегите на младоженеца пристигнаха с пожарна кола

След 5-годишна емоционална връзка кметският син Иван Цветанов, който е инспектор в РСПБЗН – Сандански, каза “да” на любимата си Маргарита Вангелова, учителка по български език и литература в ЗПГ “Климент Тимирязев”.
Специално за най-очаквания ден в живота й Маргарита бе облечена в снежнобялата си рокля, дошла по поръчка от Англия, а в косите й беше увит венец с цветя вместо традиционен воал.
На сватбата кумуваха приятелите им – семейство Кремена и Мариян Боянови, които са в основата на дългогодишната връзка на младоженците.
Най-развълнувани от събитието бяха майката на младоженеца – Василка, която стопанисва магазин и заведение в Поленица, и баща му Гаврил Цветанов – кмет на санданското село Поленица.
Сестрата на младоженеца – Елена, с двете й прекрасни деца, както й сестрата на булката – Теодора, придружена от дъщеричката й Изабел, грееха в елегантни тоалети и непрекъснато следваха младоженците, за да помагат с каквото има нужда.
Родителите на очарователната булка – Соня и Тодор Вангелови, пристигнаха с голяма част от техните гости чак от родния им град Свиленград, където имат бизнес в сферата на отоплението и ВиК.
В храм “Свети Георги” младоженците венчаха архиерейският наместник Георги Танчев и негови колеги. Най-новото семейство Цветанови имаха честта да бъдат законно бракосъчетани от кмета на Сандански Кирил Котев, който бе сред почетните гости на сватбата, придружен от красивата си съпруга Елена. Младите казаха своето “да” пред повече от 100 гости в невероятната градина на хотелския комплекс, който бе украсен целият в бели и жълти цветя и декори.
Веднага след подписването на гражданския брак младоженците бяха изненадани от колегите на Иван – Любчо Богоев и Любомир Пискулийски, които пристигнаха с пожарен автомобил и разгънаха шланговете, за да им върви на младите по вода.
Сред гостите бяха регионалният директор на РДПБЗН – Благоевград Георги Пармаков, началникът на младоженеца гл. инспектор Атанас Атанасов от службата в Сандански, директорът на ЗПГ “Климент Тимирязев” Емил Терзийски и много колеги на двамата младоженци.
Първият танц в уютния ресторант стартира с поздрав за младите, които дадоха старт на най-веселата част от събитието. На отрупани маси с мезета, маркови питиета и вкусни деликатеси стари и млади се веселиха от сърце, а пожеланията за здраве и берекет бяха неспирни.
Младоженците ще живеят самостоятелно в апартамент в града, дар от щедрия свекър. Медения им месец обмислят да бъде през декември в Милано.
МАРИЯ ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *