Мус от круши и малини

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • круши – 1 кг
  • захар – 4 с.л.
  • вода – 300 мл
  • желатин – 1 с.л.
  • яйца – 4 бр. (белтъци)
  • сметана – 400 г
  • малини – 600 г
  • плодов ликьор – 2 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Захарта се залива с водата и се вари 3 минути. Крушите се обелват, отстранява се сърцевината и се нарязват на резени. Крушите се сваряват до омекване в сиропа на бавен огън.

Охлаждат се в сиропа и се пасират. Белтъците се бият на сняг, добавя се плодовото пюре. Сметаната се разбива.

Добавя се към плодовата смес и всичко се разбива една минута с миксер. Добавя се предварително накиснатият желатин. Сместа се разбива с телче и се разпределя във формички. Охлажда се.

Малините се варят на бавен огън с ликьора до сгъстяване. Охлаждат се и се сервират като украса към муса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *