
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- круши – 1 кг
- захар – 4 с.л.
- вода – 300 мл
- желатин – 1 с.л.
- яйца – 4 бр. (белтъци)
- сметана – 400 г
- малини – 600 г
- плодов ликьор – 2 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Захарта се залива с водата и се вари 3 минути. Крушите се обелват, отстранява се сърцевината и се нарязват на резени. Крушите се сваряват до омекване в сиропа на бавен огън.
Охлаждат се в сиропа и се пасират. Белтъците се бият на сняг, добавя се плодовото пюре. Сметаната се разбива.
Добавя се към плодовата смес и всичко се разбива една минута с миксер. Добавя се предварително накиснатият желатин. Сместа се разбива с телче и се разпределя във формички. Охлажда се.
Малините се варят на бавен огън с ликьора до сгъстяване. Охлаждат се и се сервират като украса към муса.