Мъжка рожба на тунизийка и италианец изплака в МБАЛ – Разлог, ще носи името Уилям, на британския принц

Момченце, рожба на тунизийка и италианец, се роди в разложката болница. Малчуганът е проплакал в 00:05 часа на 7 февруари и е с мерки 3 кг и 51 сантиметра. Момченцето ще носи името Уилям.

За екипа на родилното отделение в Разлог комуникацията с родителите Асиа Калтум от Тунис и Джузепе Джиакалоне от Италия  е истинско предизвикателство, тъй като и двамата не говорят български. На дежурните акушерки им се налага да прибягват до помощта на приятели, говорещи италиански, и да им превеждат. При един от тези разговори бащата е споделил, че момченцето е кръстено на британския принц Уилям.

Родителите на малчугана са в България отскоро и са се установили в къща в района на Голфа край Разлог. Дали за постоянно, не е ясно. Никой от тях няма българско гражданство, нямат и брак, но бащата е припознал сина си пред нотариус и малчуганът ще носи неговата фамилия.

Двамата родители са изключително благодарни на целия екип на родилното отделение на МБАЛ – Разлог, които правят всичко възможно майката да се чувства спокойна. Тя и бебето са добре, обградени от грижите на професионалистите от отделението 

От началото на годината досега в РО на МБАЛ – Разлог са родени 25 бебета.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *