Наследствена сага! Докато бившата и вдовицата на Доневио се дърлят за имотите му, банка издейства продажба на дома и фермата в Баня

Заради семейни свади между две съпруги и четирима наследници банка сложи ръка върху два от имотите на разстреляния преди 4 г. лихвар Васил Донев-Доневио. Тъй като първото му семейство – съпругата Петрана Рупчина и децата Валентин и Йорданка, и второто, включващо Ивелина Антонова и общите им наследници с Доневио – Васил и Мария, не успяха да се споразумеят кой да плаща ипотеката по 2 имота в разложкото с. Баня, вчера съдебен изпълнител ги обяви за публична продан.

Луксозната къща, в която до последно живееха Доневио, Ивелина и децата им, се продава на цена над оценката й от 230 100 лв. Тя е двуетажна масивна сграда със застроена площ от 120 кв.м и върви заедно с половин дка парцел под нея. За наддаване от 90 300 лв. е обявена за продан и животновъдната ферма на Доневио, която е изградена върху площ от 2,5 дка. Тя е в местността Раковица на селото и върху нея са построени две двуетажни селскостопански сгради със застроена площ от 200 кв.м и 300 кв.м.

На публичната продан през октомври в Разлог ще бъдат допускани само кандидатите, платили 10-процентния задатък за двата имота – съответно 23 000 лв. и 9000 лв.

42-годишният Васил Донев бе застрелян на 3 юли 2012 г. сутринта в джипа си на излизане от краварника край село Баня. Наемниците откриха автоматична стрелба по колата и ликвидираха лихваря заедно с гарда му Бинко Робов и возещата се на задната седалка краварка Емине Кьосева, която почина в болницата след 2 дни.

Лихварят остави на жените и децата си наследство, състоящо се от няколко недвижими имота край с. Баня, овчарник, иглолистна гора от 10 дка, нива от 3 дка край Благоевград, 7 дка имот край с. Ляхово, 838 дка гора и апартамент в Симитли, както и обявените за продан къща и ферма, плюс дружествени дялове в 6 фирми.

Много скоро след смъртта му бившата му съпруга и вдовицата започнаха многобройни дела една срещу друга за разделяне на имането. Едно от делата бе дори за делба на 12 телета и малачета, 67 млечни и месодайни крави и 88 кози, но съдът го отхвърли, тъй като, докато стигнат до сградата на Темида, част от кравите били изядени, а други избягали.

Убийците на Доневио пък – най-вероятно двама, още не са заловени. Налице са само 42-те гилзи, намерени на земята от криминалистите, и един куп версии за смъртта му, включващи провалена пратка с хероин, влошени пак заради дрога отношения с братята Иван и Йордан Еринини-Джипсовете, конфликт с цигански клан от ромската махала в Разлог, както и основната му дейност – лихварската, която той наследи след смъртта на Васил Горчев-Кьоравия.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *