Нелепа грешка лиши от бронз гимнастик на „Пирин Благоевград 2011“ за Световната купа

Състезателят на „Пирин Благоевград 2011“ Димитър Димитров влезе във финала на прескок в турнира за Световната купа по спортна гимнастика във Варна. Националът се класира с четвърта оценка, но в същинската битка за медали допусна грешка при първото подхождане към уреда, излизайки от ограничителните линии. Заради това съдиите го наказаха с 3 десети, което го лиши от бронза и му отреди седмо място. Благоевградчанинът участва още на земя и на кон с гривни, ала не успя да се пребори за топ 8. Негов извеждащ треньор в морската ни столица бе клубният му наставник Александър Марков.

В проявата се включи и представителят на другия клуб от областния център на Пиринска Македония „Л. Солачки“ – Исус Маринов, но остана извън финалистите. Преминалият и през двата тима благоевградски гимнастик на НСА „В. Левски“ Димитър Бърдарски падна в последната серия на земя, финишира 13-и на висилка, а на прескок беше първа резерва за финала. Там обаче никой от съперниците му не се отказа и това го остави девети в крайното подреждане.

На 8 и 11 септември националите имат контролни състезания за определяне на отбора за световното първенство в Монреал /Канада/, което е в началото на октомври.

ИВАН ДИМИТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *