Осо буко

Необходими продукти:

  • 1,200 кг телешки джолан, нарязан на шайби (на филии);
  • 80 г масло;
  • 1 глава лук;
  • малко брашно;
  • 1 суп. лъжица доматено пюре;
  • 1 чаша сухо бяло вино;
  • 3 чаши вода;
  • 3 домата;
  • 1 скилидка чесън;
  • 1 връзка корени за супа;
  • ½ лимон;
  • Сол, чер пипер, лимонена кора.

Приготвяне и варене – 1ч 45 мин

Варене в тенджера под налягане – 25 мин

loading...


Начин на приготвяне:

  1. Оваляйте парчетата месо в брашното. Сложете ги в тенджера с 50 г масло да се изпържат леко (до златисто) от двете страни на силен огън. Прибавете лука, нарязан на ситно.
  2. Добавете 1 суп. лъжица доматено пюре, 1 чаша вино. Оставете да поври за малко.  После прибавете: 3 чаши вода, корените за супа, скилидката чесън – смачкана, сол, чер пипер. Оставете да ври на слаб огън 1 час (в тенджера под налягане – 20 мин). Обелете доматите и ги нарежете на ситно, като изхвърлите семките. Прибавете ги към месото, както и лимонената кора.  Оставете да поври още 15 мин (в тенджера под налягане – 5 мин).
  3. Извадете корените за супа и лимонената кора от тенджерата. Сервирайте в голяма чиния като подредите шайбите от месото и отгоре сипете от соса.

    Като гарнитура може да се сложи картофено пюре, варен ориз, или спагети с малко масло и пармезан отгоре.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *