HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Петрич се прости с първия милионер, черно-бял некролог разкри смъртта му

Преди 40 дни е починал първият милионер в Петрич и спонсор на местния хандбален клуб Живко Костадинов-Зрил, вестта изненада много жители на града, защото бизнесменът от дълги години живееше в Пловдив. За кончината му се разбра единствено от залепен черно-бял некролог на таблото на черквата „Св. Богородица“, където се намира и архиерейското наместничество. Според близки до семейството той е починал от коварно заболяване на черния дроб.

Последните мечти на Зрил бяха да построи частен старчески дом в село Коларово. Още в началото на демократичните промени той стартира амбициозно с проекти, някои от които печеливши, а други на пълна загуба. Петричани още помнят награждаването на петричкия тим по хандбал на площада, като на всеки републикански шампион в тази дисциплина той отпусна колосалните за онези времена по 20 000 лв. С парите спортистите си построиха къщи и до днес са му благодарни от сърце.

Зрил дълги години живя в Пловдив, след като се оттегли от активния бизнес в Петрич. Синът му е един от съсобствениците на мощна пловдивска фирма. Петричани ще го помнят като добър, щедър и благороден човек, който е помагал безрезервно в годините на много свои съграждани. Той бе бохем по душа и такъв ще си остане в паметта на съгражданите му от Петрич.

ВЕНКО СТЕФАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *