HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Подробносри за кървавото убийство! Открили Иван с разцепена с брадва глава, заровен в двора на приятел

Кърваво убийство в махала Станчовска на село Жиленци потресе Кюстендилско. Новината за трагедията мълниеносно обиколи улиците на селото, тъй като убитият мъж е Иван Илиев, който в началото на седмицата бе обявен за местно издирване от роднините си, след като изведнъж изчезнал.

В ареста с обвинение, че е съсякъл с брадва приятеля си по чашка, е 67-годишният Атанас Атанасов, с когото Илиев дружал от години, а и често прекарвали времето си заедно, ту в дома на единия в махала Станчовска”, ту в дома на другия в махала Мазнево на село Жиленци.

Официално от полицията издирват 68-годишния Иван Велинов Илиев от 8 юни, когато близките на Илиев подали сигнал, че повече от 24 часа не могат да се свържат с него.

„Опитахме се да се свържем по телефона, но той не вдигаше, затова отидохме на село, но и там го нямаше. След това подадохме искане в полицията за издирване”, разказаха близките на убития.

Криминалисти и униформени започнали издирването на възрастния мъж от неговата къща, като тръгнали по стъпките му, разказаха запознати със следствието.

Илиев от години живеел сам, тъй като близките му имат апартамент в Кюстендил. От време на време се хващал като овчар и козар в селото, разказват съседите му от махала Мазнево.

В двора до дома на Атанас Атанасов ги „ударила” воня на мърша и на около 300 метра от къщата в малък дол открили тялото на Илиев полуразложено.

„Направи ни впечатление, че част от двора до къщата е окосен, а останалата част тъне в бурени. Като минахме по окосеното, стигнахме до оградата, а от другата страна имаше огромен куп трева, от която се носеше вонята. Докато оглеждахме, Атанасов беше с нас и каза, че там има изхвърлено умряло куче и го бил затрупал”, разкриха полицаите, намерили трупа на мъжа.

Атанасов не работи, изкарва някакви пари, като отглежда животни, които продава.

„Оказа се, че Атанас и Иван са пили заедно ракия във вторник, 6 юни. Смятаме, че и убийството е станало тогава, тъй като главата на Илиев е разцепена с брадва, а по окосената част на двора на Атанасов има следи от кръвта и от влаченето. Именно заради това е окосил част от двора си, за да заличи следите”, казаха полицаите.

За да уточнят датата и времето на убийството, от прокуратурата са назначили експертизи.

„Чакаме и заключенията на съдебния патолог”, каза за „Струма” директорът на полицията в Кюстендил, ст. комисар Елиан Стамболийски.

Разследването се наблюдава от прокурор Валери Пенков от Кюстендилска окръжна прокуратура. Той вече е внесъл искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража” на 67-годишния Атанас Атанасов.

“Признавам, че го направих, виновен съм, каквото каже съдът, така е”, бяха единствените думи, които каза пред съда Атанас Атанасов, задържан за убийството на приятеля си Иван Илиев.

Състав на Окръжен съд – Кюстендил постанови Атанасов да остане в ареста до началото на процеса срещу него, тъй като няма близки, а и обвинението срещу него е по чл. 115 от НК, предвиждащ до 20 години лишаване от свобода.

ЖАНА ХРИСТОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *