Приемната на Агенцията по кадастъра в Дупница затвори врати, за да не пътуват хората до Кюстендил, в общината отварят гише с работно време понеделник, сряда и петък от 9 до 11 часа

От седмица жители на община Дупница са принудени да пътуват до Кюстендил, за да подават документи за скица по кадастрална карта и геодезически измервания, тъй като офисът на Агенцията по геодезия, картография и кадастър в Дупница не работи. 

„И за една скица ли трябва да пътувам до Кюстендил? За всеки важен документ дупничани пътуват до Кюстендил, губят време и средства. Ако нямаш кола, ти отива целият ден, тъй като автобус за Кюстендил има само сутрин и вечер. Всички институции са в Кюстендил, а Дупница не е малък град. Допреди години не беше така. Местните управници не си мърдат пръста, за да се разкрият офиси на важните за гражданите институции в Дупница”, заяви изнервен строителят Иван Иванов.

По телефона за „Струма” от Агенцията по геодезия, картография и кадастър в Кюстендил заявиха: „Офисът в Дупница ще заработи отново, но с ново работно време. Специалистите ни ще обслужват граждани в понеделник, сряда и петък”.

По повод затворения офис на агенцията от пресцентъра на община Дупница направиха следното изявление: „Услугите за граждани, свързани с получаване на документи от Агенцията по геодезия, картография и кадастър, ще бъдат възобновени от днес. Досега на територията на общината имаше изнесена приемна от агенцията, за да не пътуват жителите до Кюстендил, но тя прекрати дейността си”, обявиха от общината.

„Не можех да допусна жителите да ходят за всеки един такъв документ до Кюстендил. След като стана ясно, че няма да има вече изнесена приемна, предприехме необходимите действия, за да поемем ние като община тази услуга и да не натоварваме хората с излишни разходи, време и главоболия с пътувания до Кюстендил. Разходите по предоставянето на услугите се поемат именно от община Дупница“, обясни кметът инж. Методи Чимев. Цените за услугите остават непроменени съгласно тарифа №14 на Агенцията по кадастър.

Услугите, които ще се предоставят на гражданите, са: издаване на скица на поземлен имот в урбанизирана територия, в неурбанизирана, скица на сграда, схема на самостоятелен обект, удостоверение за наличие или липса на данни в КККР, документ за характеристики на поземлен имот и т.н.

Подаването на документи ще става на специализираното за целта гише във фронт офиса на Общинска администрация всеки понеделник, сряда и петък от 9 до 11 часа.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *