Пробвате ли тази рецепта за мусака, няма да я правите по друг начин

Необходими продукти:

телешка кайма – 1 кг
картофи – 1 кг
моркови – 1 бр.
лук – 1 глава
стар магданоз – 1 връзка
чубрица – 3 щипки
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
червен пипер – 3 щипки
домати – 400 г от консерва
захар – 1 щипка
олио – 50 мл

За заливката

брашно – 1 ч.ч.
яйца – 3 бр.
кисело мляко – 1 кофичка

Начин на приготвяне:

Измийте картофите, обелете ги и ги нарежете на кубчета. Моркова обелете и настържете, а лука обелете и нарежете на ситно. Сгорещете олиото в дълбок съд и добавете лука и морковите. Размийте каймата с малко вода и я добавете в съда. Бъркайте с телена бъркалка, докато стане на трохи. Овкусете с половината подправки и гответе, докато каймата се запържи. След това добавете доматите от консерва, щипка захар и картофите, разбъркайте, добавете малко вода и гответе под капак, докато картофите се сварят. След което махнете капака и гответе още няколко минути, докато течността изври. Добавете и магданоза. Докато течността изври, си подгответе заливката – в купа чукнете яйцата и разбийте с щипка сол. Добавете прясното мляко и добавяйте постепенно брашното, като бъркате добре, за да не останат бучки. Прехвърлете мусаката в йенска тава и залейте със заливката за мусака, като разпределите навсякъде. Печете мусаката в загрята на 180 °C фурна, докато се изпече заливката. Да ви е сладко с тази мусака от картофи и телешка кайма.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *