Разядка с праз и извара

Необходими продукти:

  • праз – 1 стрък
  • извара – 500 г ( кашкавалена )
  • майонеза – 200 г
  • сирене – 100 г
  • кисело мляко – 5 с.л.
  • зехтин – 3 с.л.
  • чесън – 3 скилидки
  • сол – 1 с.л.
  • маслини – за декорация

Начин на приготвяне:

Разрязваме праза наполовина по дължина, а половинките нарязваме на ситни полумесеци.

Слагаме ги в купа, добавяме изварата, натрошеното сирене, майонезата, киселото мляко, скилидките чесън (пресовани), зехтинът и солта.

Объркваме всичко добре и поднасяме в чиния, гарнирана с маслини отгоре.

Идеална разядка за зимните месеци или празнични вечери.

Разядката с праз и извара е лека и приятна, дори да я намажеш върху филия и да я хапнеш така.gotvach.bg



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *