
Необходими продукти:
- праз – 1 стрък
- извара – 500 г ( кашкавалена )
- майонеза – 200 г
- сирене – 100 г
- кисело мляко – 5 с.л.
- зехтин – 3 с.л.
- чесън – 3 скилидки
- сол – 1 с.л.
- маслини – за декорация
Начин на приготвяне:
Разрязваме праза наполовина по дължина, а половинките нарязваме на ситни полумесеци.
Слагаме ги в купа, добавяме изварата, натрошеното сирене, майонезата, киселото мляко, скилидките чесън (пресовани), зехтинът и солта.
Объркваме всичко добре и поднасяме в чиния, гарнирана с маслини отгоре.
Идеална разядка за зимните месеци или празнични вечери.
Разядката с праз и извара е лека и приятна, дори да я намажеш върху филия и да я хапнеш така.gotvach.bg