Сладкиш с шоколад и какаова глазура

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 яйца 
1 и 1/2 ч.ч. захар 
1/2 ч.ч. олио 
1 ч.ч. кисело мляко 
1 с.л. сода за хляб 
1 и 1/2 ч.ч. брашно 
50 г шоколад 
глазура: 
1/2 пакетче масло – 60 г 
3 с.л. вода 
6 с.л. захар 
2-3 с.л. какао

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

С миксер разбиваме яйцата и захарта, да станат като крем. Наливаме на струйка олиото, като продължаваме да разбиваме. Прибавяме и смесените кисело мляко и сода за хляб. Постепенно слагаме и брашното и натрошен на малки парченца шоколад. Сипваме в тавичка, върху хартия за печене и изпичаме на 170 градуса нагрята фурна до готовност. Готовият блат за сладкиша, оставяме да се охлади. Приготвяме глазурата, като загряваме маслото с 3 с.л. вода и 6 с.л. захар и 2-3 с.л. какао. С готовата глазура поливаме сладкиша.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *