![](https://struma.bg/wp-content/uploads/2019/07/large_2018-10-22-15-48-21_snimka_1-765x510.jpg)
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 с.л. сода за хляб
1 и 1/2 ч.ч. брашно
50 г шоколад
глазура:
1/2 пакетче масло – 60 г
3 с.л. вода
6 с.л. захар
2-3 с.л. какао
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
С миксер разбиваме яйцата и захарта, да станат като крем. Наливаме на струйка олиото, като продължаваме да разбиваме. Прибавяме и смесените кисело мляко и сода за хляб. Постепенно слагаме и брашното и натрошен на малки парченца шоколад. Сипваме в тавичка, върху хартия за печене и изпичаме на 170 градуса нагрята фурна до готовност. Готовият блат за сладкиша, оставяме да се охлади. Приготвяме глазурата, като загряваме маслото с 3 с.л. вода и 6 с.л. захар и 2-3 с.л. какао. С готовата глазура поливаме сладкиша.
loading...