Спаначена торта с ягоди и маскарпоне

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

БЛАТ

спанак – 200 грама, пресен, попарен и изстискан

олио – 1 ч.ч.

захар – 1ч.ч .

яйца – 4 бр.

брашно – 2 ч.ч.

ванилия – 1 ампула

бакпулвер – 10 г

КРЕМ

заквасена сметана – 1 кофичка

маскарпоне – 500 г

ванилия – 1 ампула

пудра захар – 2 с.л.

бял шоколад – 1 бр., блокче

олио 1 с.л. или кокосово масло

ГЛАЗУРА

бял шоколад – 1 бр., блокче

олио – 2 с.л.

ягоди – около 100 г, нарязани на четвъртинки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За блата на спаначената торта спанакът и олиото се пасират.

Яйцата и захарта се разбиват, прибавя се разбитият спанак с олиото. Накрая – брашното с бакпулвера и ванилията.

Пече се тортеният блат във форма за торта с хартия за печене на 180*С около 30 минути или до суха клечка.

Изстива и се разрязват на блатове. Кремът се прави, като се разбиват за кратко всички продукти в дълбока купа.

Сглобява се така блат, крем, блат, крем и завършва с тънък слой сметанов крем маскарпоне.

Отгоре се прави заливка от разтопения бял шоколад и олиото. Украсява се с ягодите, които може да се топнат в Бял шоколад по желание.

Също така може и нарязани ягодки между блатовете, като се сложи крем и се поръсва с ягодите.

Прибира се в хладилник за няколко часа лека спаначена торта с ягоди.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *