Сьомга със сос от копър

Необходими продукти:

  • филе от сьомга – 1 кг
  • лимони – 1 бр.
  • зехтин – 2 с.л.
  • пресен копър – 2 с.л.
  • чесън – 1 скилидка
  • пипер меланж – за поръсване
  • сол

Начин на приготвяне:

Сьомгата се измива добре и се реже на парчета с ширина около 3 см.

В купичка се смесват съставките за маринатата – сокът на един лимон, скилидка пресован чесън, копърът, нарязан на ситно.

С получената смес се полива рибата, след като предварително е подредена в тава, с хартия за печене и намаслена със зехтин, за да не залепнат филетата.

Сьомгата се слага с кожата надолу.

Посолява се със сол и пипер и се оставя за час-два в хладилника.

След това се пече във фурната, в най-ниската й част, на 200 градуса с вентилатор. След около 20 минути рибата е изпечена.

Печената риба се изважда от тавата, а сосът, който се е отделил, се пресипва в сосиера.

Този свеж сос е чудесно допълнение към сьомгата.

Сьомгата със сос от копър е много вкусна.gotvach.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *